Ajankohtaista

Huom! Pyhällön koululla tapahtuvista asioista, kuten ikäihmisten ruokailuista ilmoitetaan pääasiassa omalla sivullaan, joka on nimeltään “Pyhällön koululla tapahtuu”. Se löytyy Ajankohtaista-otsikon alta.

Tiesithän jo, että Pyhällön kylien ja lähiseutujen tapahtumista, ajankohtaisista asioista yms. tiedotetaan aktiivisesti myös Facebook-ryhmässä 49660 Pyhältö. Voit selata sivua, vaikka et olisikaan Facebookissa. Kirjoita Googleen 49660 Pyhältö, niin hakukone tarjoaa ensimmäisenä kyseistä Facebook-sivua. Siitä klikkaamalla voit selata Facebook-ryhmässä näkyviä julkaisuja vapaasti, mutta et voi tykätä, kommentoida, tai jakaa julkaisuja.

 

Vapaata jumppaa keskiviikkoisin

Sisäliikunnat peruttu salin käyttökiellon takia!

Keskiviikon jumppa koulun liikuntasalissa klo 19 jatkuu “vapaana jumppavuorona”. Ohjattuja jumppia satunnaisesti, muulloin läsnäolijat keksivät kulloinkin mieleistä liikuntaohjelmaa.

Pyhällön Pyry

 

Haminan karjalaiset nuoret

Huom!

Tanhuharjoitukset ovat tauolla ohjaajan opintovapaan takia syksyllä 2023 ja keväällä 2024. Vuoden 2024 syyskauden tilanteesta tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja tanhut.hamina@gmail.com
Facebook Haminan Karjalaiset Nuoret

 

Pyryn sisäliikuntaa

Sisäliikunnat peruttu salin käyttökiellon takia!

Sisäliikuntavuoroja on varattu Pyhällön koululle seuraavasti:

Ke klo 18 – 19 Peli-ilta 7lk – aikuiset
Ke klo 19 – 20 Aikuisten jumppa ( Kirsi Immonen)
To klo 18 – 19 Perheliikunta (ei ikärajaa)
Pe klo 18 – 19 Lavis ( Satu Kivelä) 
Pe klo 19 – 20 Frisbeegolf
La klo 15 – 17 Lentopallo

Kirsin ja Satun jumpille syyskausi maksaa Pyryn ja Tuiskeen jäsenille 15e ja ei-jäsenille 25e. Kertamaksulla voi edelleen osallistua; jäsenet 3e / ei-jäsenet 5e.
Viime vuonna koko kauden maksun maksaneille hyvitetään tämän syksyn jumpat.
Koulun liikuntasaliin tultaessa – eteisessä ja pukuhuoneissa noudatetaan maskisuositusta, mutta liikuntasalin puolella, kun voimme pitää turvavälit, ei maskia tarvitse käyttää.

Lisätietoja:
T. Satu Kivelä, pj
puh. 045 1100 785

Valokuidun liittymissopimus sähköisenä

Nyt se on mahdollista – liittymäsopimuksia tehdään ja valokuituhankkeen toteutuminen on kiinni alueen asukkaista ja kiinteistönomistajista. Suunnittelu on kilpailutuksessa ja urakoinnin kilpailutusta valmistellaan. Tavoitteena alueelle on n.130 sopimusta, hankehakemuksessa määritellystä alueesta voidaan poiketa, mikäli tilaajia ja tarvetta valokuituliittymille on aiemmin määritellyn hankealueen ulkopuolella esim. Paijärvi. Rakennettavan verkon aikataulun, laajuuden ja sijainnin ratkaisevat siis alueen kiinteistönomistajat.

Liittymämyynti toteutetaan alkuvaiheessa vain sähköisella sopimuslomakkeella.  Elo-syyskuussa 2020 tehtyihin liittymätilauksiin saa 3kk maksutonta palvelua ja loka-marraskuussa tehtyihin sopimuksiin 2kk maksutonta palvelua kun liittymä otetaan heti valmistumisen jälkeen käyttöön. Sopimusten tekeminen ei aiheuta asiakkaalle kustannuksia, mikäli hanke ei etene ja liittymiä ei pystytä toimittamaan vähäisen tilausmäärän vuoksi.
Liittymäsopimuksen voi tehdä tästä

Lisätietoja ja yhteydenotot, jos sopimuslinkin toiminnassa ongelmia: Aulikki Kylliäinen puh. 040 528 4454 (lomalla 17.8 – 5.9.2020), Ari Ripatti puh. 020 775 0881 ja Tarja Lindström puh. 020 775 0880
Lue lisää Kyläkuidun kotisivuilta www.kylakuitu.fi

Kylien tarinat talteen

-pilottihanke jatkuu, mutta sekin myöhemmin

Haminan kaupungin museoiden Kylien tarinat talteen -hanke on aloittanut muistitiedon keruutoiminnan kylien historia- ja tarinaperinteen tallentamiseksi. Hankkeen pilottina toteutetaan muistitiedon keruuhaastatteluja Vehkalahden pohjoisissa kylissä, Pyhällössä, Turkialla, Lankilassa, Ihamaalla ja Onkamaalla.

Tallennettuja tarinoita voidaan käyttää kouluissa esimerkiksi historian ja äidinkielen opiskelun lisämateriaalina ja ne muodostavat lähdeaineiston paikallis- ja sukuhistoriasta kiinnostuneille. Lisäksi tarinoista tuotetaan kullekin kylälle oma painettu ja kuvitettu versio, jota jaetaan hankkeeseen osallistuneille henkilöille ja kyläyhdistyksille. Kylien tarinoita on suunniteltu käytettävän myös Vehkalahden kotiseutumuseolla  2022-23. Tarinat tallennetaan Haminan kaupungin museoiden arkistoon. Lisäksi kopiot tallenteista ja litteroinneista luovutetaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon tutkijoiden käyttöön.

Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Haminan kaupungin museoiden yhteyshenkilöön Jan Vihoseen puh. 040-7050589 (parhaiten tavoittaa alkuiltapäivästä, tekstiviestillä voi jättää soittopyynnön) tai sähköpostitse jan.vihonen@helsinki.fi