Vapaa-ajan vietto

Pyhällön kylien alueella voi viettää vapaa-aikaa luonnontilaisessa ympäristössä

Mustaniemen uimaranta on Haminan kaupungin ylläpitämä ja sijaitsee Mustaniemen leirialueen yhteydessä Pyhältöjärvellä. Rannalla on laituri, pukukoppi ja pieni hiekkaranta. Rantaan vapaa pääsy parkkialueelta leirialueen läpi kävellen. Mustaniemi 45, 49660 Pyhältö

Pyhällön frisbeegolfrata sopii kaikentasoisille heittäjille vauvasta vaariin. Puistorata on 9 väylän mittainen ja rakennettu Pyhällön koulun pururadan yhteyteen. Radasta huolehtii Pyhällön Pyry ry. Toivotaan jokaisen heittäjän huolehtivan, ettei jätä roskia alueelle.  Kuvassa ikä-ihmisten ruokailuryhmä tutustuu frisbeegolfrataan. Pyhällöntie 380, 49660 Pyhältö.

Heinälammin luontopolku sijaitsee Turkialla luonnontilaisten Heinälampien itärannalla.  Opastettu reitti on noin 1,8 km pitkä ja polun varrelta löytyy myös laavu, nuotiopaikka ja kuivakäymälä. Soveltuu myös talviretkeilyyn.  Ajo-ohje: käänny vasemmalle Turkiantielle heti Pyhällön Salen pohjoispuolelta. Turkiantieltä käänny Riilahdentielle, aja kunnes tulee kyltti “Luontopolku 5 km” ja käänny sinne. Luontopolun lähtöpiste ja opastetaulu ovat tämän tien päässä. Lähin karttaosoite: Riilahdentie 420.

Kalastus lukuisissa järvissä ja joissa on mieluinen harrastus niin talvella kuin kesälläkin. Voit osallistua myös osakaskuntien pilkki- ja onkikilpailuihin. Ota lupa-asioissa yhteyttä paikallisiin vesiosuuskuntiin, joiden yhteystiedot Yhdistykset -sivulla.

Paikalliset urheiluseurat Turkian Tuiske ja Pyhällön Pyry järjestävät lukuisia liikuntapahtumia, kilpailuja ja koulutusta kaiken ikäisille. Käytössä on Puustellin talo, koulun liikuntasali, urheilukenttä, luistelukaukalo ja viheriökenttä.   Seurojen toiminnastaan löydät ajankohtaiset tiedot niiden kotisivuilta.
Talvella  hiihtämään pääsee koululta lähtevälle ladulle ja Pyhältöjärven jäälle aurataan talkoovoimin luistelurata säätilanteen niin salliessa. Katso ohjelmat ja tilannetiedotukset Ajankohtaista -sivulta.

Leikkikenttä, jossa hyvin huolletut kiipeily- ja leikkitelineet ovat kaikkien perheen pienempien käytössä. Se sijaitsee Pyhällön koulun piha-alueella Pyhällöntie 380, 49660 Pyhältö.