Kesätorit 2023 saatu päätökseen

Kuvat ja teksti Veera Takanen

Vuoden 2023 kesätorit on saatu onnistuneesti järjestettyä, ja nyt onkin aika kiittää kaikkia niitä kahvittajia, leipojia, esiintyjiä, myyjiä ja muita talkoolaisia, nyt vain muutamia mainitakseni, jotka ovat osallistuneet torien järjestämiseen ja siten turvanneet jälleen tämän pitkään jatkuneen perinteen jatkamiseen. Lisää kuvia kaikilta toreilta löytyy kuvagalleriasta, mutta nyt on aika kerrata hieman tämän vuoden toreissa tapahtunutta.

Juhannustori aloitti torikauden, ja se sujui hyvin perinteisissä merkeissä, sillä Pyhällön Kylät ry kahvitti ja tanssiorkesteri Kuunsilta viihdytti toriyleisöä. Väkimäärä, kuten myös myyjien määrä oli jälleen odotetusti ylivoimaisesti suurin muihin toreihin verrattuna, ja sääkin oli mitä parhain. Myynnissä oli muun muassa kalaa, naudan- ja lampaanlihaa, vihanneksia, koruja, käsitöitä, taimia, leivonnaisia ja makeisia. Osa myyjistä joutui myymään jo pian torin alkamisen jälkeen ei-oota, kun kauppa kävi vilkkaasti. Myös kahviosta käsin tilannetta seuranneena tuntui, ettei kahvijono loppunut koskaan koko toriaikana, niin paljon oli väkeä lähtenyt liikkeelle! Tanssiorkesteri Kuunsilta soitti menevää tanssimusiikkia, ja yleisö viihtyi.

Kesän toisen torin teemana oli kirpputori. Mukavasti olikin muutamia myyjiä tullut paikalle, ja osa heistä palasi uudelleen myymään itselleen tarpeettomia tavaroita myös muilla toreilla. Kahvittajina tällä torilla oli Eläkeliiton Vehkalahden yhdistys ry.

Kahdella seuraavalla torilla olikin pitkästä aikaa tarjolla varsinkin lapsille ja eläinten ystäville mukavaa ohjelmaa, kun iki-ihanat ja kiltit shetlanninponit Mutte ja Peppi tulivat rapsuteltaviksi ja ihasteltaviksi torin ajaksi. Mutella oli lasten myös mahdollista ratsastaa, ja innokkaita ratsastajia riittikin. Rapsuttajia riitti myös Peppi-ponille, niin lapsia kuin aikuisiakin. Kahvittajina molemmilla toreilla toimi Haminan palloseuran D-pojat, jotka olivatkin ensimmäistä kertaa mukana Pyhällön toreilla. Mölkky/renkaanheitto/tikkakisaa ei valitettavasti saatu järjestettyä, vaikka osallistujia olisikin ollut, sillä vapaaehtoista vetäjää kisalle ei löytynyt. Kaikki innokkaat vetäjäehdokkaat, joilta tämä tilaisuus meni nyt ohi, laittakaa siis hakemusta tulemaan, niin saadaan järjestettyä kisat taas ensi vuonna!

Toiseksi viimeisellä torilla oli vuorossa edellisellä kerralla suuren suosion saanut torikaraoke, joka innosti yleisöä esiintymään myös tällä kerralla, eikä taukoja esiintyjien välissä juuri ollutkaan! Esityskappaleita kuultiin useita erilaisia, ylivoimaisesti suosituimpia olivat kuitenkin odotetusti erilaiset tangot, valssit sekä iskelmät ja muut tutut vanhat laulut ylipäätään. Kiitokset rohkeille esiintyjille heittäytymisestä! Karaokea veti Ilmari Liikkanen, ja kahvittajina oli Haminan seudun Seurakoirakerho ry.

Viimeisen torin kruunasi perinteikäs konetori, jossa oli esillä niin traktoreita, autoja kuin moottorisahojakin. Sen lisäksi esiintymässä oli myös Duo Sini ja Viljami, jotka esittivät vaihtelevasti eri vuosikymmeniltä tuttuja, niin kotimaisia kuin ulkomaisia kappaleita soittaen ja laulaen. Konetorin puolella paikalla oli paljon jo aiemmilta vuosilta tuttuja koneita, mutta myös uusia menopelejä oli ilahduttavasti tullut paikan päälle esille. Kahvittaja toimi Pyhällön Kylät ry.

Kesän torit sujuivat siis mallikkaasti, ja yleisöä tuntui riittävän mukavasti jokaisella torilla. Ohjelma pyrittiin järjestämään jokaiselle torille, ja siinä onnistuttiinkin melko hyvin. Ohjelmaa, esityksiä ja ylipäätään koko toreja ei voi olla kuitenkaan ilman talkooväkeä, joten jos esiintyjiä, ohjelmaehdotuksia tai innokkaita uusia talkoolaisia löytyy, niin tervetuloa vain osallistumaan, kaikille löytyy kyllä paikkansa! Lisätietoja saa Kyläyhdityksen hallituksen jäseniltä, ja yhteystiedot löytyvät niin täältä nettisivuilta kuin Palveluluettelostakin. Kiitoksia vielä kerran kaikille tämän vuoden torien mahdollistamisessa mukana olleille, ja ensi vuoteen sitten taas!