Tapahtui loppuvuodesta 2023

Loppuvuosi sujui tapahtumien osalta perinteiseen malliin Pyhällön kylillä. Marraskuussa järjestettiin uinti- ja keilailuretki Imatran kylpylään, johon osallistui noin parisenkymmentä henkeä. Reissu heitettiin jälleen Liikkasen linja-autolla, ja päivä sujui osallistujien mielestä mukavasti. Ohjelmassa oli uintia kylpylässä, jonka jälkeen syötiin ja keilailtiin pari tuntia. Kiitokset osallistujille ja tervetuloa mukaan reissuun taas ensi vuonna!

 

Ihamaan Vasapirtillä pidettiin itsenäisyyspäivänä tilaisuus, jossa kuultiin niin Veteraanikuoron kuin Pyhällön koululaistenkin lauluesityksiä. Seurakuntakin oli mukana tilaisuudessa, ja paikalla ollut pappi piti oman puheenvuoronsa kuulijoille. Lisäksi koululaiset kertoivat ajatuksiaan itsenäisyydestä, ja kahvituksen jälkeen oli vuorossa lisää musiikkia muun muassa kauneimpien joululaulujen muodossa. Lopussa laulettiin vielä yhteislauluna “Maa on niin kaunis”. Alla kuvassa tapahtumassa esiintyneet Veteraanikuoro sekä Pyhällön koulun oppilaat.

Kuva: Marika Pennanen

 

Joulumyyjäisiäkin päästiin viettämään joulukuun alussa. Myyjiä ja ostajia riitti, ja tarjolla olikin paljon erilaisia tuotteita, kuten käsitöitä, leivonnaisia ja koriste-esineitä. Kalakauppiaskin oli paikalla, ja paikanpäällä savustettu lämminsavulohi teki hyvin kauppansa. Musiikista vastasivat Duo Sini ja Viljami, ja itse joulupukkikin kävi paikan päällä kävijöitä viihdyttämässä. Kiitokset vielä kaikille tapahtumaan osallistuneille, niin myyjille, ostajille kuin talkoolaisillekin! Lisää tunnelmia joulumyyjäisistä katsottavissa kuvagalleriassa.

 

Mainittakoon vielä, että marraskuussa pidettiin Pyhällön koululla Leader Sepran järjestämä tilaisuus, “Nuoret äänessä”, jota varten oli haastateltu ja kuvattu neljää pyhältöläistä nuorta. Haastatteluista oli koottu video, jossa pyhältöläiset nuoret kertoivat terveisiään Haminan kaupungin päättäjille. Videon ensiesityksen lisäksi tilaisuudessa keskusteltiin videosta ja muun muassa kysyttiin nuorilta, miten he haluaisivat kehittää asuinpaikkaansa. Pyhältöläisten nuorten video on katsottavissa esimerkiksi Leader Sepran Facebook-sivuilta tai kirjoittamalla Googleen “leader sepra nuoret äänessä hamina”. Alla kuva syyskuussa tehdyn videohaastattelun kuvauksista.

Kuva: Leader Sepra/Heidi Hansen

 

Kuvat ja teksti Veera Takanen, ellei toisin mainita.