Historian havinaa lasten musiikkiesityksissä

Kuvat: Bosse Fagerström

Lasten musiikkiesityksiä päästiin seuraamaan Pyhällön kesätorilla 19.7. 2014.  Ohjelmassa oli tuttuja suosikkisävelmiä ja yllätysnumerona monelle tuntematon Pyhällön polkka.

Ensimmäisenä esiintyi soittajaryhmän nuorin, pianisti Viljami Liikkanen 9 v. Hän soitti kappaleet Tuulien teitä ja James Bond. Seuraavana esiintymisvuorossa oli sellisti Viivi Kirppu. Hän soitti kappaleet Swallovtail jig ja There you´ll be.

38

Sellisti Viivi esitti kappaleet Swallovtail jig ja There you´ll be.

Sitten lavalle asteli Liina Kekäläinen. Hänen soittimensa on piano. Kuulimme kappaleen Lintu. Piano on myös Ilmari Liikkasen soitin. Hän soitti ensin kappaleen Rakkauslaulu. Toisena kappaleena oli MacGyver Theme, joka on TV:stä tutun Ihmemies -sarjan tunnusmusiikki.

Seuraavaksi esiintyi Eino Kekäläinen. Hänen soittimensa on harmonikka. Eino soitti kappaleet Kaksi Kitaraa ja Rovaniemen markkinoilla. Yleisö piti niin kovasti Rovaniemen markkinoilla kappaleesta, että Einoa pyydettiin soittamaan se heti uudelleen.

Lopuksi esiintyi duo Eino Kekäläinen (harmonikka) ja Ilmari Liikkanen (piano). Kappaleet olivat valssi Kymijoen rannalla ja Pyhällön polkka.  Pyhällön polkan nuotit olivat löytäneet tiensä poikien esityslistalle Aimo Lehtomäen kautta. Kappaleen on säveltänyt Haminan kadettikoulun musiikinopettaja Axel Emanuel Westerlind, joka oli soittoharrastuksen merkittävä alkuunpanija Pyhällössä. Pyhällön polkan hän on säveltänyt Pyhällössä viettämiensä kesien muistoksi 1800-luvun loppupuolella. Kappaleen edellisestä julkisesta esityksestä on kulunut jo 40 vuotta.

62

Duo Ilmari ja Eino esittivät kappaleet Kymijoen rannalla ja Pyhällön polkka.

Juontajana toimi Iida Kekäläinen.  Äänentoistosta huolehti Santeri Simonen. Rakennusliike Ismo Liikkanen Ky:ltä oli saatu kuorma-auton peräkärry esiintymislavaksi.

Kiitos esiintyjille.

66

Kesätori soittajat 2014. Ilmari, Liina, Viivi, Viljami ja Eino.