Suomi 100 -juhla onnistui talkoovoimin

Teksti: Katriina Liikkanen
Kuvat: Mira Immonen, Manu Kiuru, Boris Fagerström

Juhlan suunnittelu aloitettiin jo viime syksynä, kun päätimme kyläyhdistyksen kokouksessa, että mekin  haluamme juhlistaa 100 vuotiasta Suomea. Halusimme järjestää juhlan kesätorin yhteyteen 1.7.2017.

Monenmoista on tapahtunut tämän juhlan talkoissa. On ollut ahkeraa tekemistä, naurua ja välillä taas väsymistä yllättävien mutkien ilmaantuessa matkaan. Juhlaa edellisenä päivänäkin  tuli vastaan yllätyksiä. Kun tulimme koulun pihalle  pitämään musiikkiesitysten kenraaliharjoituksia oli iso koivu kaatunut leikkikentälle. Mutta parissa tunnissa oli kylän talkoomiesten voimin sahattu puu, kerätty risut ja haravoitu piha. Kiitos heille!

Vaan yllätykset eivät loppuneet  vielä  siihen. Voimakkaan tuulen vuoksi oli  harjoitusten aikana kaksi sähkökatkoa. Kaikkien yllättävien käänteiden jälkeen tätä juhlaa on ollut mukava järjestellä, kun mukana talkoissa on ollut hyvä yhteishenki ja hyvät ystävät.

Juhla alkoi tervetulotoivotuksella ja Maamme laululla. Sen jälkeen oli juhlapuhe, jonka piti Haminan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Inkeroinen. Hän mm. kiitteli Pyhällön Kylät ry:tä, joka oli ensimmäisten joukossa suunnittelemassa Suomen 100 v -juhlaa ja kertoi, että kyläyhdistyksen aktiivinen toiminta on huomattu myös kaupungissa.

Musiikista vastasi kyliemme lapset ja nuoret,  yksi vanhempikin mukanaan; Emma ja Leevi Suutarinen, Satu ja Viivi Kirppu, Iida-Mari ja Veera Takanen, Eino Kekäläinen, Panu Kitunen ja Viljami sekä Ilmari Liikkanen. Kaikille suuret kiitokset esityksistä.

Koulun aulassa oli nähtävänä päiväkotilasten yhdessä tekemä taulu sekä koululaisten piirustusnäyttely, joka aiheena oli Pyhällön talousalueen kylät ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Kuvia opettajista vuosien varrelta ja joitakin vanhoja koulun esineitä oli myös näytteillä.

Salissa oli historiallinen valokuvanäyttely, jossa oli  Boris Fagerströmin yli sadasta valokuvasta koostama teemanäyttely. Kuvat olivat näyttelyyn toimittaneet 13 kyläläistä, joille kaikille kiitos aktiivisuudesta. Näyttelyyn kävi tutustumassa juhlapäivänä yli 200 henkilöä.

Valokuvanäyttely ja lasten kuvat ovat nähtävänä vielä kaikkina heinäkuun lauantaina toriaikana 10-12. Valokuvat vielä koko elokuun ajan Haminan pääkirjastolla kirjaston aukioloaikoina.

Katso lisää kuvia Kuvagalleriasta.

Kuva Manu Kiuru

Kuva Mira Immonen

Kuva BF