Kylänraitilla rivakat siivoustalkoot

Pitkään ei nokka tuhissut kun kolmekymmentä vapaaehtoista siivous-ja korjausintoista kyläläistä pisti paikat kuntoon. Kyläyhdistyksen ja Pyhällön Pyryn yhteiset talkoot pidettiin tavan mukaan toukokuussa juuri ennen kuin luonto räjähtää vehreyteensä. Jokainen pienikin roska poimittiin kylänraitin tienvarsilta ja parkkipaikoilta  jätesäkkeihin, Hyötiksen aita korjattiin, risut kasattiin, urheilukentän talvitavarat vietiin kesäsäilöön sekä maatakin muokattiin –  ja kaikki ennätysvauhdilla, sillä palkkio odotti. Letkassa ajettiin Ihamaan  Mäkeenkallion kodalle , jossa Harjulan Oili ja Matti olivat viritelleet tulet makkaranpaistoon ja tarjolla oli myös kahvia sekä mehua sekä Oilin iki-ihania munkkeja.  Lämmin kiitos kaikille!

Taisikohan olla osallistumisen ennätys: kuvassa 28 ja kaksi siihen päälle eli siis 30.

Taisikohan olla osallistumisennätys: kuvassa 28 ja kaksi siihen päälle eli siis yhteensä 30.

 

Hyötis jäteaseman suoja-aita vaati järeämmät tukirakenteet.

Hyötis jäteaseman kallistunut suoja-aita vaati järeämmät tukirakenteet.

 

Risut saivat iloista kyytiä kottikärryillä.

Urhielukentän aika kehnoon kuntoon päässestä vajasta vietiin tavaroita turvaan. Mutta onneksi vajan kunnostamishanke on suunnitteilla.

Urheilukentän kehnoon kuntoon menneestä vajasta vietiin tavaroita turvaan. Mutta onneksi vajan kunnostamishanke on suunnitteilla.

Maanmuokkaajat olivat sitä mieltä. että telkkarin puutarhaohjelmissa nämäkin hommat hoidetaan vähän isommalla budjetilla.

Maanmuokkaajien mielestä telkkarin puutarhaohjelmissa nämäkin hommat hoidetaan vähän liian isolla budjetilla.

Tuula oli sitä mieltä, että kotonakin näitä hommia piisaisi, mutta yhteisiin touhuihin on mukava osallistua.

Tuula oli sitä mieltä, että kyllä kotonakin näitä hommia piisaisi, mutta yhteisiin touhuihin on mukava osallistua.

Kodalla makkarat ja munkit maistuivat; joku kehui syöneensä kolme makkaraa, joku taas kolme munkkia. Mutta kaikille niitä riitti.

Kodan tunnelmallisessa hämäryydessä makkarat ja munkit maistuivat. Joku kehui syöneensä kolme makkaraa, joku taas kolme munkkia. Onneksi niitä riitti kaikille.