Kesätorilla hampaatonta menoa

Teksti: Iida Kekäläinen Kuva: Anne Nisula

Pari viikkoa ennen juhannusta Pyhällön alueen lapsista koostuva näyttelijäkaarti kokoontui suunnittelemaan uutta teatteriesitystä, joka tultaisiin esittämään kyläyhteisön torilla 28.6.2014. Näytelmän ohjaajana olin keksinyt pohjan näytelmälle, johon sitten  lisättiin lasten omia ideoita, ja niitähän piisasi.  Kaikille oli alusta alkaen itsestään selvää, että esityksen piti olla hauska ja humoristinen. Tällä kerralla hassuteltiin vähän vanhusten kustannuksella.31

Vanhat kävelykepit ja vaatteet etsittiin ”papoille ja mummolle” ja lainattiin jopa rollaattorikin esitykseen. Papat näyttivätkin aidoilta ruutupaidoissaan, henkseleissään, Reino-tossuissaan ja hatuissaan. Näytelmän alussa mummo vei karvahattunsa vahingossa eläinlääkärille luultuaan sitä Urpo-kissakseen.

Kommellukset eivät siihen loppuneet. Kun zumba-ohjaaja eksyi vahingossa vanhusten bingoon, syntyi sekasorto  vanhusten alkaessa ”sumpaamaan”. Kaiken lisäksi nuori ja kaunis ohjaaja  sekoitti vanhojen pappojen päät.

Monet naurut naurettiin harjoituksissa, kun jouduttiin ottamaan monta kertaa aina alusta naurukohtausten vuoksi. Mutta se juuri teki harjoittelusta mukavaa.  Esityksemme meni aivan niin kuin oli harjoiteltukin. Sää suosi esitystä auringonpaisteella, vaikka sateen vaara olikin suuri.

Kiitos  näyttelijöille suuresta panoksestanne: Joonas Harjunen, Roosa Peltonen, Ilmari Liikkanen, Viljami Liikkanen, Liina Kekäläinen ja Eino Kekäläinen. Kiitos Pyhällön kesätorin yleisölle, joka saapui suurella joukolla katsomaan esitystä. Kiitos Santeri Simoselle äänentoistolaitteiden käytöstä ja Katriina Liikkaselle sekä Rakennusliike Ismo Liikkanen ky:lle yhteistyöstä.

Katso lisää kuvia Galleriasta.