Ikäihmisten liikuntaa

Ihamaan Vetreät viettivät talven ja kevään viimeistä jumppa-päivää Mäkeenkallion kodalla. Olemme ahkerasti kokoontuneet maanataisin Vasapirtillä. Ohjaajaksi saimme vuoden alusta pirteän Tia Hirnin. Joukossamme on viisi avioparia ja koko joukko koostuu yhdeksästä naisesta ja kuudesta miehestä. Kolmen vartin aikana on todella monipuolista tuolijumppaa. Musiikin tahdissa, milloin pallot, kepit tai vaikka sanomalehti pötkylät apuna teemme liikkeitä kukin taitojemme mukaan.

Jutustelu ja vitsit ovat sallittuja jumpan lomassa. Monesti ne keventävät, ettemme rasitu liikaa. Ja joku aina huolehtii, että katsos ohjaaja kelloa, ettet myöhästy Kannusjärveltä. Kahvia nautimme silloin tällöin ja selvitimme ajankohtaisia asioita kylässä ja koko maailmalla. Tämä on todella tarpeen, sillä maaseutukylissäkään ei enää piipahdeta naapureissa. Tämä on sitä sosiaalista kanssakäymistä meille eläkeikäisille.

Vetreän kuva 5.5.

Nyt siihen kevään viimeiseen  kokoontumiseen. Viides päivä toukokuuta oli todella kylmä. Lämpöä vain pari astetta ja satoi lumiräntää. Mutta kodassa oli lämmin tunnelma. Grillitulella  paistuvat maukkaat makkarat. Keitettiin porokahvit ja tarjolla oli syntymäpäivä kakkua, munkkeja sekä juomana vielä kotitekoista ”syntisen” hyvää Simaa. Pian siinä kylki kyljessä kolme varttia vierähti ja ohjaaja jatkoi seuraavaan kylään. Syyskuun toisella viikolla taas aloitamme. Tervetuloa joukkoomme! 

 Ikäihmisille löytyy kesäkuukausina Haminan Senioripuistossa laiteohjausta, jumppaa,  ulkopelejä, sauvakävelyjä. Uudessa  Linnoituksen  uimahallissa on ohjattua  vesijumppaa, sekä kuntosalivuoroja, kuntosaliohjauksesta on kertamaksu, muut ovat maksuttomia.

Lähempiä tietoja saa Tia Hirniltä puh: 040 19991 409