Hiihtoladut ja pulkkamäki kovassa käytössä

Teksti ja kuvat BFagerström

Koska meillä on harvinaisen luminen talvi tänä vuonna, on hiihtoladut ja kelkkamäki saatu hyvään kuntoon.Tammikuun viimeisenä viikonloppuna, kun sääkin suosi ulkoilijoita, olivatkin käyttäjämäärät kunnioitettavia. Eräskin hiihtäjä kertoi kohdanneesta yli 60 eri hiihtäjä oman lenkkinsä aikana. Hiihtolatujen lähtöpisteissä Pyhällön koulun ja Turkian tanssilavan parkkipaikoilla näkyi paljon hiihtäjien autoja parkissa.

Kailasen uuden laavun rakentajat, Tillin pariskunta oli tarjoamassa lämmintä juotavaa, pullaa ja käsidesiä tulen lämmössä. Tarjoamisia oli myös Hepolammen laavulla.  Turkian tanssilavan laavun tulen lämmösssä oli iloista puheensorinaa, kun tutut ja tuntemattomat kertoivat kuulumisiaan. Pandemian myötä on ihmisillä tarve myös kohdata muita ja saada sosiaalista kanssakäymistä, vaikka suositusten etäisyyksiä huomioiden.

Latujen huollosta on vastannut Turkian Tuiske, Haminan Kaupungin Kylät Eläväksi -hankkeen puitteissa.  Latumestarina on toiminut Juha Harju, suurkiitos hänelle!

Hainuksen pulkkamäki on suosittu sekä nuorimmaisille että myös vanhemmille, jotka verestävät lapsuuden muistojaan. Mäki on jonkun arvion mukaan Etelä-Suomen paras, 295 metriä. Ismo Kiuru on jo monta talvea pitänyt mäkeä kunnossa. Ja tänä vuonna on myös sää sitä suosinut. Mäki onkin viritetty erinomaiseen kuntoon. Mäen yhteydessä on kuivakäymälä, tulentekopaikka polttopuineen sekä pulkkia lainaksi.

Katso kartta Turkian latutilanteesta tästä.