Ihamaalaiset tarjosivat herkkuja viimeisellä kesätorilla 2013

Ihamaan Metsästysyhdistys oli saanut Pyhällön talousalueen viimeisen kesätorin 27.7.13 kahvitusvuoron. Olimme siitä iloisia, sillä kokemuksesta tiesimme, että väkeä voi olla paljon, jos ilma suosii. Sillä hyvällä säällä torin valloittavat vanhat autot ja koneet. Näin kävi, ilma oli kesäisen helteinen, esiteltäviä koneita ja väkeä oli paljon. Ja esiintymislavalla puhalteli 12 hengen soittokunta Tuuba ja Torvi.

Jo keväällä  saimme tietoa, että leipojia ja työtekijöitä kaivataan kesätorin kahvitukseen. Kyllä niitä sitten löytyikin kun h-hetki läheni. Puheenjohtajan Vesa Koskiahon perheestä löytyy tosi jauhopeukaloita, sieltä tulivat uutuudet aurajuustopullat, sekä jo vakiot mokkapalat ja banaanikakku. Kirsti Lanki on aina valmis munkinpaistoon ja Oili Harjula juustosarvien paistoon. Mirja Jungilta tulivat lihapasteijat ja mustikkatorttu. Roimolasta ja Uusnäkiltä tuli pikkupullia pussikaupalla. Kirpun Sadulta saatiin marjapaistos, Margit Simolalta muropohjainen mustikkatorttu. Sirkka Jokelalta gluteeniton mustikkatorttu ja lisäksi Harjulan Oililta suolaista ja makeaa gluteenitonta. Joten kyllä valikoimaa löytyi jokaiseen makuun. Kaikille riitti, vaikka menekki oli kova.

Oili koulun keittiössä

Mirja Jung valmistelee koulun keittiössä tarjoiluja viimeiseen toritapahtumaan.

Lauantai aamu valkeni aurinkoisena ja todella lämpimänä. Päivä oli todella helteinen yli 27 asteen päästiin. Vesa Koskiaho oli huolehtinut kertakäyttöastioiden mehujen hankinnoista. Oili taas oli ostanut kahvit, maidot, teet ja sokerit. Vasapirtiltä otimme kangasliinat ja pumppupullot. Ihamaan 10 litran Melitta-kahvinkeitin on ollut koko kesän kaikkien käytössä.

Klo 8.30 kokoonnuimme torialueelle. Pöydät, penkit ja tarjoilutila ripeästi paikoilleen. Punakirjavat liinat pöydille. Kahvinkeittimet päälle ja leivonnaiset tarjoiluun. Kylmäkallet tarjoiluastioiden alle ja rahakippo ja myyjät asemiin. Vesa rahasti, Maarit Kastarinen jakoi leivonnaiset ja Eeva Kylmälä täytti kahvimukit. Kauno Peltonen ja Eero Jung olivat ripeitä poikia, joten kahvia ja muuta tarjottavaa siirtyi myyntipisteeseen vauhdilla.

Jonoa riitti yli toriajan. Viisi pakettia oli kahvinporoja varattu ja kaikki ne juomaksi keitettiin. Neljä litraa kahvimaitoa ja pillimehut, sekä leivonnaiset riittivät, vaikka kahvia myytiin lähes 250 mukillista.Tähän kahvitustyöhön osallistui 18 henkeä, joten yhteispelillä kaikki onnistuu.