Torikausi 2013 päättyi torvisoittoon

Teksti: Kylätoimikunta
Kuvat:  Sisu Kontion kuva Ville Lehtinen, muut kuvat: Bosse F, Anne N 

Pyhällön kesätorien menestyksen kruunasi viimeinen tori 27.7. musiikin ja vanhojen koneiden merkeissä. Tunnelmaa nostatti  12 henkinen  Kymen puhku, eli Tervasaaren Tuuba ja Torvi -orkesteri.

Tuuba ja Torvi

Vanhat traktorit, kuorma-autot, henkilöautot, mopot sekä moottoripyörät kiinnostivat ja herättivät yleisössä nostalgisia muistoja. Käyttökunnostettuja menopelejä oli ajettu paikalle viitisenkymmentä. Toimintakunnossa olevia vanhoja mottorisahojakin oli näytillä kolmisenkymmentä.

_20G2845

Mopoja ja moottoripyöriä oli kymmenkunta. Muutamia paikallisia, mutta suurin osa naapurikunnista. Keskellä Ismo Liikkasen vuoden 1970 Tunturi Automat.

_20G2921

Kuvassa vuoden 1961 Mc Cormick , malli B-275. Omistaja Esa Lehtinen Saaramaalta.

 

_20G2842

Lauri Lehtomäki oli tuonut paikalle kolmisenkymmentä moottorisahaa yli sadan sahan kokoelmastaan – ja vielä kolme traktoria. Vanhin sahoista oli 1940-luvulta.

Petri Vierulan autot

Petri Vierulan Mini 1000 vuodelta 1977, Ford Cortina Consul 1963 mallia, Volga Gaz 21M vuodelta 1960, Lincoln Continental III-89A vuodelta 1969.

Sisu Kontio


Sisu Kontio vuosimallia 1965, 135 hv, 6,5 l Leyland moottori. Omistaja Jarmo Lääti Liikkalasta. Alkuperäinen rekisterinumero. Meneillään täysentisöinti kunnioittaen auton alkuperää.

Toritapahtumien vakiosuosikkeja on tikkakisa, joka innostaa sekä miehiä, naisia että lapsia näyttämään taitojaan. Palkintoina oli aikuisille pyhalto.fi  T-paitoja ja lapsille makeisia. Kesän parhaita tuloksia: Heikki Koskinen 33, Jaakko Koskinen 28, Aimo Lehtomäki 28 ja Ismo Harjunen 29, Timo Salmi 29. Paras lasten kesän tulos oli Eino Kekälainen 29. Kesän tikkakisoista vastasivat  pääasiassa Eemeli Liikkanen ja Manu Kiuru.  Nuoret hoitivat hommansa hyvin ja samalla tapasivat kavereitaan.

_20G3006

Ismo Liikkanen auttaa tuloksen laskennassa.

_20G2959

Katriina Liikkanen myi kyläkirjoja, T-paitoja ja keräsi nimiä kyläyhdistyksen jäsenrekisteriin.

Kylätoimikunnan  järjestämä kesätori on saanut vankan aseman vakinaisten ja kesäasukkaiden keskuudessa. Se työllistää nuorisoa ja moni ahkera yrittäjä saa kaivattua lisätuloa. Ostajat saavat paikallista tuoretta leipää ja särvintä:  lihat, kalat, vihannekset, perunat, mansikat, marjat ja monenlaiset leivonnaiset. Eri yhdistykset kahvitusvuorollaan saavat kaivattuja euroja toiminnan tueksi.

Kesän viimeisestä torikahvituksesta vastasi Ihamaan Metsästysyhdistys. Lue Oili Harjulan artikkeli torikahvituksesta.

Katso lisää kuvia viimeisesta toritapahtumasta kuvat Kuvagalleriasta.

Kiitoksia toriasiakkaat, myyjät ja esiintyjät. Meillä on hieno kesätori.  Pidetään se elävänä!